Cisco akademija mrežnih tehnologija REZ Agencije u Zenici

Cisco akademija mrežnih tehnologija je program obrazovanja u području mrežnih tehnologija nastao tokom 1997. godine, koji je pokrenula i potpomaže tvrtka Cisco Systems. Do stvaranja programa je došlo jer se pokazalo da škole imaju problema s održavanjem donirane mrežne opreme i od uputa, preko tečajeva, preraslo je u formalni sistem obrazovanja.

Danas je program Cisco akademije mrežnih tehnologija nadrastao svoje početke i sve više predstavlja partnerstvo između obrazovnih ustanova, industrije, državne uprave i neprofitnih organizacija u želji da se unaprijedi nastava i obuči dovoljno radne snage što zahtijeva brzi razvoj informacijske tehnologije i Interneta.

Danas Cisco akademija mrežnih tehnologija obuhvata 5.040 akademija u 84 zemlje svijeta (najnovija statistika). Trenutno u svijetu Cisco akademije mrežnih tehnologija pohađa 96.362 polaznika. Među zemljama centralne i istočne Europe koje imaju Cisco akademije mrežnih tehnologija su i Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Rumunjska, Italija, Mađarska. Cisco Academy program podržavaju Vlada i Ministarstvo obrazovanja SAD, a Ministarstvo školstva Austrije planira ga uključiti u redovni školski nastavni program.

Program je od koristi učenicima i studentima koji žele produbiti svoja znanja i steći više praktičnog iskustva u području računarskih mreža od onog koje nudi postojeći sistem obrazovanja. Sa završenim tečajem kandidati posjeduju znanja koja im omogućavaju lakše zaposlenje. Sam sistem obrazovanja može se primijeniti kao program prekvalifikacije, a kao rezultat daje kandidate osposobljene za projektiranje, uspostavu i održavanje računarskih mreža kakve su potrebne školama, fakultetima, općinama, velikim i malim preduzećima iz svih područja djelatnosti.

Uvođenje programa Cisco akademije mrežnih tehnologija najlakši je način obrazovanja prijeko potrebnog stručnog kadra za mrežne tehnologije kojeg zahtjeva predstojeći proces informatizacije i umrežavanja državnih uprava i institucija.

Share01.10.2019. Završena obuka za XI Generaciju Cisco Akademije

Pet polaznika XI generacije Cisco Akademije REZ Agencije [ Više... ]

31.01.2018. Počeo upis u prvi semestar XI generacije

Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da je počeo upis [ Više... ]

06.12.2017. Završena obuka za X generaciju Cisco Akademije

Još jedna generacija polaznika Cisco Akademije je završnim ispitom okončala obuku [ Više... ]

17.02.2017. Obavijest o upisu X generacije Cisco Akademije

Obavještavamo zainteresirane kandidate da vršimo upis na Cisco Certified Network Associate na Cisco Akademiji u REZ Agenciji. [ Više... ]Arhiva vijesti