Kratak opis programa Cisco akademije mrežnih tehnologija

Cisco akademija mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava sticanje osnovnih ICT znanja i vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja kompjuterskim mrežama. Omogućava pristup on-line kursevima, interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja praktičnih vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

Nakon svakog odslušanog semestra Cisco CCNA programa polaže se pripadajući završni ispit koji se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela, nakon čega se stiče certifikat za navedenu oblast izdat od strane Cisco akademije. Svaki od četiri certifikata izdana od stane Cisco akademije predstavljaju dokaz da je kandidat uspješno završio taj dio CCNA programa i na njima se navodi oblast koja je odslušana i položena.

Nastavni program CCNA Routing and Switching

Nastavni program Cisco CCNA® Routing and Switching je dizajniran za polaznike Cisco akademije mrežnih tehnologija koji traže poslove u ICT industriji ili žele stvoriti osnovu za dalji razvoj karijere u specijalizovanim ICT vještinama.

Nastavni program CCNA Routing and Switching sadrži 4 predmeta:

  1. Introduction to Networks (Uvod u mreže) je prvi predmet u nastavnom planu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike o arhitekturi, strukturi, funkcijama i komponentama Interneta i ostalih računarskih mreža. Na kraju predmeta polaznici će znati napraviti jednostavne LAN mreže, napraviti osnovne konfiguracije za routere i switcheve i implementirati IP šeme.
  2. Routing and Switching Essentials (Osnove usmjeravanja i komutacije) je drugi predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako da konfigurišu routere i switcheve za njihovo osnovno funkcionisanje. Na kraju ovog predmeta, polaznici će znati konfigurisati i dijagnosticirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa RIPv1, RIPng, single-area i multi-area OSPF, virtuelnim LAN mrežama i inter-VLAN usmjeravanjem.
  3. Scaling Networks (Širenje računarskih mreža) je treći predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava polaznike kako da konfigurišu routere i switcheve za njihovo napredno funkcionisanje. Na kraju predmeta, polaznici će znati konfigurisati i dijagnosticirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa OSPF, EIGRP i STP.
  4. Connecting Networks (Povezivanje računarskih mreža) je četvrti i završni predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji obuhvata WAN tehnologije i mrežne servise koje koriste konvergirane aplikacije u složenoj mreži. Na kraju predmeta polaznici će znati da konfigurišu i dijagnosticiraju mrežne uređaje i riješe česte probleme sa protokolima podatakovnog sloja.

Poklapanje sa industrijski priznatom certifikacijom

Nastavni program CCNA Routing and Switching se poklapa sa certifikacijom CCNA – specijalista za računarske mreže, koja pomaže da polaznici prodube svoje osnovno mrežno znanje i povećaju svoju vrijednost kod poslodavaca. Certifikacija CCNA Routing and Switching validira polaznikovu sposobnosti da instalira, konfiguriše, upravlja i dijagnosticira rutirane i komutirane mreže srednje veličine.

Cijene obuke

Za polaznike programa Cisco akademije mrežnih tehnologija - Januar 2018.:

Troškovi školovanja zavise od načina plaćanja tj. 1.200 KM za kompletnu obuku ukoliko se plaćanje vrši odjednom, odnosno 1.320 KM ukoliko se plaća u 4 rate (330 KM po semestru). U cijenu je uključen PDV.

Također u ponudi REZ Agencije...

Sadržaj ponude pogledajte ovdje.01.10.2019. Završena obuka za XI Generaciju Cisco Akademije

Pet polaznika XI generacije Cisco Akademije REZ Agencije [ Više... ]

31.01.2018. Počeo upis u prvi semestar XI generacije

Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da je počeo upis [ Više... ]

06.12.2017. Završena obuka za X generaciju Cisco Akademije

Još jedna generacija polaznika Cisco Akademije je završnim ispitom okončala obuku [ Više... ]

17.02.2017. Obavijest o upisu X generacije Cisco Akademije

Obavještavamo zainteresirane kandidate da vršimo upis na Cisco Certified Network Associate na Cisco Akademiji u REZ Agenciji. [ Više... ]Arhiva vijesti